Frågor och svar Bredband

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är en teknik som möjliggör överföring av data med hög hastighet via mobilnätet. Datatrafiken skickas då med 4G-teknik, eller LTE (Long Term Evolution) som det ibland också kallas. Läs mer om mobilt bredband.

Vilka bredband kan jag ha på min adress?

För att ta reda på vilka bredbandsleverantörer och bredbandstjänster som finns tillgängliga där du bor kan du ringa oss på telefon 0502-77 45 00.

Hur snabbt är mitt internet?

Om du undrar hur snabb din nuvarande internetuppkoppling är kan du surfa in på Bredbandskollen.

Bredbandskollen är ett enkelt sätt att mäta din internethastighet och få hjälp att förbättra den. Klicka på “Starta mätningen” och vänta några sekunder för att få svar på din nuvarande nedladdningshastighet och uppladdningshastighet. Deras guide hjälper dig dessutom att förbättra din hastighet med handfasta tips.

Vad betyder hastighet ner och upp?

Hastighet ner (nerladdningshastighet) beskriver vilken nedströmskapacitet ditt bredband har, det vill säga hur snabbt det går att ladda ner (ta emot) data och filer. Hastighet upp (uppladdningshastighet) beskriver uppströmskapaciteten, det vill säga hur snabbt det går att ladda upp (skicka) data, till exempel dokument och filer.

Vad är ett stadsnät?

Stadsnät är bredbandsnät som är geografiskt begränsade, ofta till en stad eller en kommun. Stadsnäten byggs vanligtvis med optisk fiberkabel, vilket är en infrastruktur med mycket hög kapacitet och lång livslängd. Många stadsnät erbjuder tjänster för såväl bredband, TV som telefoni. Stadsnät kan vara öppna eller stängda.

Här hittar du installationshandboken och våra avtalsvillkor.