Nytt fjärrvärmepris i Tidaholm 2024

Vi kommer tyvärr att behöva höja priset på fjärrvärme nästa år.

TEAB har under de senaste tio åren arbetat med effektiveringar och förbättringar för att hålla ett schysst fjärrvärmepris. Det senaste årets utmanande läge på energi- och bränslemarknaderna, i kölvattnet av Rysslands krig mot Ukraina, märks tydligt i årets prissättning.

Som fjärrvärmekund kan man förvänta sig en prisökning för 2024 med ca 6 %. Detta är en kraftig höjning om man ser till TEAB inte har justerat fjärrvärmepriset nämnvärt sedan 2014.

Kraftigt höjda produktionskostnader

Vår ambition att vara på plats 30 eller bättre i Nils Holgersson-undersökningen ger Tidaholmarna ett konkurrenskraftigt pris för att värma sina hus och lokaler.

Våra produktionskostnader ökat med 50 % under ett år samtidigt som vi har hög inflation. Det är ett utmanande läge!

Vi arbetat för att parera de höga produktionskostnaderna

De kostnader som vi kan kontrollera arbetar vi hårt med att hålla i schack. Men roten till det här finns på bränslemarknaden, där vi arbetar aktivt med flertalet olika leverantörer och olika bränsleslag.

Som jämförelse: Den allmänna inflationen för åren 2022 och 2023 ser ut att landa på dryga 20 procent, samtidigt som TEAB pris på fjärrvärme bara ökar med ca 6 % under kommande år. Vi jobbar oerhört hårt för att minska påverkan på för kunderna.

Hur ser framtiden ut?

–Vi tror att energi- och bränslemarknaden kommer att stabiliseras, då kommer även fjärrvärmepriserna att göra det. Vi håller givetvis fast vid att alltid vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden, säger Mattias Andersson, VD.