Analoga TV-signalen släcks

Vi påminner om att vår analoga TV-signal släcks den 19 juni.

För att få tillgång till de digitala kanalerna behöver du göra en kanalsökning.

Digital TV med HD-kvalitet

Vi uppgraderar vår kabel-tv till ett digitalt grundutbud med kanaler i HD-kvalitet. Samma smidiga inkoppling som tidigare, men mycket bättre ljud- och bildkvalitet!

Den nya digitala signalen

Den digitala okrypterade signalen kom i gång den 1 juni 2023.

Kanalerna finns nu i HD-kvalitet i alla dina TV-uttag i hemmet. Det enda du behöver göra för att se kanalerna är en digital kanalsökning på din TV. För att kunna se de digitala kanalerna utan box krävs att TV:n har en inbyggd DVB-C mottagare (ofta även kallat inbyggd box). Detta har de flesta TV-apparater som är nyare än 10 år.

Hur vet jag om min TV är tillräckligt ny?

Efter den 2 maj kan du testa att göra en digital kanalsökning för att se om du får in kanalen ATG Live på kanalplats 14. Om du får in kanalen betyder det att TV:n kan få in en digital kanallista. Det är också en bra idé att titta i din TV:s manual, eller söka på din modell på Internet.

TV-boxar

Skulle det vara så att din TV är för gammal så behöver du skaffa en box med standarden DVB-C. Detta är den vanligaste tekniken bland TV-boxar och de finns hos alla elektronikkedjor, på nätet och hos lokala handlare. Har du haft digitala tilläggspaket hos Sappa kan du använda denna box.

Analoga signalen släcks 19 juni

Under en övergångsperiod ligger den analoga och digitala signalen parallellt, för att ge tid och möjlighet att söka in de nya kanalerna. Den 19 juni släcker vi den analoga signalen.

Kanalutbud

Här är kanalerna som ingår i ert nya digitala basutbud:

Kanaler
Eurosport och BBC utgår från grundutbudet på grund av att de inte tillåter okrypterad digital sändning i nätet. Naturligtvis är det fortsatt möjligt att köpa till extra kanaler, film- och sportpaket från vår programleverantör Sappa.

TjockTV